Månedsarkiv: december 2012

Årets glædestunder viser vej for 2013

http://www.dreamstime.com/-image27180007

Gør dine nytårsforsætter til en leg! Brug nytårsaftensdag til en familiebrainstorm over de bedste oplevelser fra det forgangne år og lad dem vise vej til det, I gerne vil have mere af i 2013. Det giver en positiv og lykkefyldt indgang for alle til det nye år.

Nytårsaften er en særlig aften for store og små. Fuld af traditioner, som må se sælsomme ud i børnehøjde. Dronningens nytårstale med blomster og alvorligt blik, nytårsforsætter om alt det, vi skal holde op med, klassiske nytårskoncerter i kjole og hvidt. Men nytåret er som julen fuld af anledninger til at lave noget samlende for hele familien. Til at skabe vores egne fællesskabende traditioner og meningsudfylde de mange kulturelle knager, vi har at hænge nytåret op på.

Lav et glædesgalleri for 2012
Verden svømmer over med nytårsforsætter i januar. De består af en lang fortælling om ting, vi ønsker at lave om ved os selv. Men hvorfor giver vi egentlig kun os selv løfter om at holde op med noget? Er der ikke noget, vi har lyst til at love os selv at blive ved med? Brug nytårsaftensdag til en familiebrainstorm over de bedste oplevelser i 2012 og lave en liste over alt det, I kan forfølge i 2013. Genfind årets lykkestunder og lad dem vise vej i året, der står på spring.

Lys på alle årets successer og glæder, små som store, og lad dem blive pejlemærker for 2013. I kan præsentere ideen ved at sætte ord på gode oplevelser i året, der gik, ved at dele årets gode erindringer. Eller I kan tegne årets gode stunder i 2012 sammen med de mindste i familien. De større børn kan gribe deres smart phone, blade billedbanken igennem og kåre årets billeder fra 2012. Hæng billeder og tegninger op og lav jeres eget glædesgalleri, der anerkender blikket på livet og synliggør de gode stunder. Formuler familiens positive nytårsforsætter for 2013 og få verdens bedste nytårsaften.

Hold jeres egen nytårstale
Hvorfor skal man være dronning eller statsminister for at holde en nytårstale? Vi kan alle have glæde af at reflektere over året, der gik og det, der kommer. Lav jeres egen nytårstale, hvor alle indtager husets dronningestol som scene til at frembringe en  nytårstale, der giver dronningen konkurrence og gør nytårsmiddagen til et festfyrværkeri af latter og refleksion.

Hold jeres egen nytårskoncert
Traditionen foreskriver, at vi skal høre koncerter på tærsklen til det nye år. Hvorfor ikke fordrive ventetiden frem til nytårsaftensdag med at skabe jeres egen koncert? Her kan alle være med, øvede og uøvede, små og store. Musikken er inviterende. Lav jeres egne instrumenter eller find harpen frem fra skabet, tag strutskørtet på og dans med. Lav en (n)ode til nytåret og hold koncert for hinanden, før året går på hæld.

Vi ønsker jer alle et legende kreativt nytår. Husk alle muligheder ligger på spring, de venter blot på at blive grebet. Find de indre styrker frem – unge som gamle – og spring ind i nytåret til alle de muligheder, legen inviterer til på tværs af alder, køn og kompetencer. Godt nytår!

Kærlig hilsen

Mette Schmidt-Laugesen