Tøm butikken og kys bevægelsen

leg-gennem-hele-livet1

Legeskab lukker for salget af legetøj, så der bliver tid og plads til at plante tanker og ideer, der kan skabe leg og kreativitet i alle hjørner af Danmark. Det er et valg drevet af kærlighed til legens væsen og stigende efterspørgsel efter den kreative tankegang, der kan skabe en forandring for store og små i Danmark. Jeg glæder mig!

Jeg er stifter og indehaver af kreativitetshuset Legeskab, hvis største mål er at gøre Danmark til en legende nation. For det legende menneske er et lykkeligt menneske.

Det gik i 2012 op for mig, at jeg ikke længere sælger legetøj. Jeg skaber leg. Over tid har mit fokus flyttet sig fra legetøjet til de legende ideer, der kan få mange flere til at lege meget mere. Jeg er optaget af legens værdier og det, den giver mennesker i alle aldre. Derfor lukker jeg nu for salget af legetøj, så jeg kan skabe plads til tanker og ideer, der kan plante leg og kreativitet i alle hjørner af Danmark. Hos dagplejere og i plejecentre. I parker og skove, på bænke og bakker, i sportshaller og kirker.

Leg er ikke en funktion af dit legetøj, men et produkt af din fantasi. Derfor har Legeskab altid været mere end en legetøjsbutik. Jeg har bygget et Videnshus, der udfordrer fantasiens væsen, og budt velkommen i Det Kreative Hus, der spejler det hele menneske og inspirerer børn, voksne og gamle med musik, motorik og kunst. Det har jeg, fordi jeg tror på, at vi skal tage legen alvorligt. Den er ikke en naiv og enfoldig aktivitet, vi bør vokse fra, men en værdifuld ressource, vi bør vokse med og folde ud livet igennem.

Legen er et udviklingsrum, der lærer os at finde vej, og den er alle menneskers grundlag for at orientere sig. Derfor tilbyder Legeskab fremover idéudvikling, der kan få legen til at vokse i hjem, virksomheder, institutioner og foreninger.

Jeg vil åbne flere døre og spidse flere ører. Hylde den forbavselseskompetence, der bor i de små og gøre den til en værdi blandt de store. Jeg vil bygge broer mellem unge og gamle og ad den vej styrke sammenhængskraften i et samfund, der har alt for mange ensomme. Jeg vil gøre det sjovt at stå i kø, åbne et glædesgalleri og indføre kreativitetsplaner og samfundsgavnlige p-bøder. Jeg vil hylde smagen af usynlige æbler og fylder tankerne med alt det, der kan opstå ud af ingenting. Høste alle de muligheder, der ligger på spring bag hver en busk og i toppen af hvert et træ.

Legebevægelsen er en motor, der skal få legen til at leve. En kulturskaber, der gennem små og store kreative drys vil gøre det bedre og sjovere at være til.

I nyhedsbrevet og på min hjemmeside vil jeg fremover plante ideer, dele viden og invitere til brainstorms. Jeg vil invitere tænkere, tumlere og trendsettere til at rulle legebevægelsen og jeg får stor brug for din hjælp, din støtte og din begejstring. Del dine tanker og oplevelser og lad os sammen gøre Danmark til en legende nation.

Kærlig hilsen

Mette Schmidt-Laugesen
Legeskaber

5 tanker om “Tøm butikken og kys bevægelsen

 1. Hej Mette,
  Tak fordi du giver legen vinger!!!! Det er så vigtigt det du kæmper for. Jeg glæder mig meget til at følge med i alle de nye legende tiltag.
  VH. Anne

 2. Ajj stopper du virkelig med at sælge alle de gode produkter. Vi leger med mange tng fra shoppne hver dag. Ville ønske du ville starte igen. Held og lykke med alt det nye.
  Knus fra Heidi

 3. Vi ønsker dig til lykke med den store beslutning. Vi har med stor interesse fulgt det arbejde, du lægger for dagen med at folde legens værdier ud for alle aldersgrupper. Vi glæder os meget til at følge det nye der kommer til at ske.
  / Helene

 4. Hej Mette,
  Til lykke med det nye tiltag, dine tanker er der brug for i hele landet lige nu…
  Skønt at du følger dit hjerte!!
  Bedste hilsner Line

 5. Kære alle,
  Tak for jeres kommentarer – det varmer at høre om jeres opbakning til at gøre Danmark til en legende nation! Jeg glæder mig.
  KH Mette

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>