Til søs med en legeskaber

leg-gennem-hele-livet1

I forsommeren stod Legeskab til søs for at bygge flere broer mellem børn og gamle. På en sejlende konference om medborgerskab i Aarhus Kommune, fik jeg som oplægsholder mulighed for at dele tanker og ideer til, hvordan vi kan samle generationer i legende fælleskaber, hvor alle generationer kan byde ind og være med.

Generationsbrobygning handler om at skabe relationer på tværs af generationer til gavn og glæde for alle. Om at understøtte samvær mellem aldersgrupper ved at skabe platforme, der inviterer mange med.

På konferencen fortalte jeg bl.a. om fortællekunstens muligheder, om musiske inspirerende og samlende legende projekter, om mit ønske om at etablere mødesteder i byrummet, hvor alle generationer kan samles, og om kunstprojektet Venskab, der inviterer børn i børnehaver og beboere på plejecentre til at mødes omkring skabelse af en række kunstværker. For kunsten starter samtaler, stiller spørgsmål og vækker undren. Den er et universelt sprog, der kan bruges til at undersøge det, mennesker har til fælles.

Alle elskede og bød ind på ideerne. Både politikere på konferencen og ansatte på plejecentre og i børnehaver, jeg efterfølgende har været i dialog med.

Jeg ved, at de legende brobygningsprojekter skabte glæde og håb. For flere gamle har bagefter spurgt mig, om de må være frivillige eller klippe røde snore over, når jeg igangsætter nye tiltag.

Vi bliver aldrig bliver for gamle til at lege, og vi kan berige hinanden på tværs af generationer.

Har I andre ideer til, hvordan vi kan samle generationer i legende projekter?

Kærlig hilsen Mette

Den sejlende konference om medborgerskab – læs mere her

Projekt venskab – pt. under opbygning – vil du være med? Læs mere her

2 tanker om “Til søs med en legeskaber

 1. Jul og traditioner
  Hvem er bedre til at lave kammerhuse, mussetrapper, flette hjerter end børn og ælder.
  Dengang jeg var barn gjorde vi….. i julen…

  Sanglege min datter går til dans og bedsteforældre for et saligt udtryk når det danses: jeg gik mig over sø og land – og der er 1000 spørgsmål til hvad er et vaskebræt og hvordan ruller man tøj. Hvorfor ikke se film det gl. danmark eller lave best fortæller, 3 til 4 børn om en bedste og et gl. foto album?

  Gæt en “dims” – hvor mange børn kender en sukkertang? men hvor mange har ældre har ikke sukkertænger, hattenåle og andet liggende i skuffen.

  Ha en dejlig dag
  Signe

 2. Kære Signe,

  Tak for rigtig skønne forslag til at samle flere generationer i legende projekter. Dit forslag “Gæt en dims” er en anderledes og skæg måde at samle generationer på.

  KH Mette

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>