Kreativitetsdrys

Mette_omLegeskab1

Sjove køer, samfundsgavnlige p-bøder og en international gyngedag. Det er blot nogle af de idéer, der kan gøre Danmark til en legende nation i de kommende år. Legeskab vil plante kreativitet i hele landet, for det vi kalder kreativitet hos børn, hedder innovation hos voksne – og det skal Danmark leve af i fremtiden. Pluk en idé eller plant din egen og hjælp os med at starte en bevægelse.

Legeskab vil skabe flere spørgsmålstegn. Åbne flere døre og spidse flere ører. Vi vil hylde og forlænge den  forbavselseskompetence, der bor i de små og gøre den til en værdi for de store. Disse legende ideer er frø, der skal inspirere dig til lege på din egen måde. Ganske frit og helt på tværs.

Sjove køer. Hvorfor betale penge for at springe køen over, hvis vi kan gøre køen til den største attraktion? Vi vil skabe køer, hvor ventetiden bliver en leg, så man ligefrem glæder sig til at stå i kø.

Samfundsgavnlige p-bøder. Hvad nu hvis man selv kunne være med til at bestemme, hvad beløbet på p-bøden går til? Så kunne man starte en positiv dialog med parkeringsvagten og ønske ham en god dag?

Leg med netværk i offentlige transportmidler.  Transporttid er spildtid. Hvorfor ikke benytte ventetiden til at bytte tjeneste og danne netværk? Vi kan jo beslutte, at alle, der sidder i højre side af bussen, kan få hjælp i de lige uger: ”Jeg mangler et godt pizza-sted”, ”Jeg har brug for et job”, ”Jeg mangler en backgammon-makker”. I ulige uger kan alle, der sidder i højre side af bussen, tilbyde hjælp: ”Jeg er god til at pudse vinduer.” ”Er der nogen, der mangler en hundelufter.”

En international gyngedag. Alle børn elsker at gynge. Bevægelsen beroliger sindet og giver fantasien vinger. Børn gynger, fordi de ikke kan lade være, og der er al mulig grund til at tro, at voksne vil have lige så stor glæde af at styrke motorikken. Vi foreslår en international gyngedag, hvor bl.a. nyhedsoplæsere, kassedamer, revisorer og skolelærer kommer gyngende til deres fag.  Der kunne i alle børnehaver og skoler laves en gyngestafet til dem, der gynger flest gange – vinderen bliver årets gyngehøvding!

Brænder du inde med en idé, der kan få Danmark til at lege, så plant den her på bloggen og lad os sammen få det legende univers til at vokse.

Bedste hilsner,

Mette Schmidt-Laugesen

Legeskaber

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>