Hvorfor hedder det: “legende let” og “en sur pligt”?

IMAG0326-225x300

Det er tankevækkende, at mine børn leger det, vi voksne ser som en pligt, hvem har ødelagt vores leg? Sådan tænkte jeg, da jeg sad ved køkkenbordet og så mine unger på 1½ og 5 ”købe ind” fra skabet i køkkenet, lave mad til mig og tog opvasken.

Hvem har bestemmer om livet er en leg? – mig svarede en lille stemme inden i mig…

”HEY hvem vil lege nullermands-safari, med mig”!?!  Sådan råbte jeg ude fra kosteskabet lørdag formiddag. Mine to unger kom springende, stoppede op og stod helt stille….. ”Mor hvorfor ser du sådan ud”?!?  Spørgsmålet gik på mine oprullede bukseben, bare tæer og mit ”sørøver”-tørklæde om hovedet.  ”Jeg skal på nullermands safari, vil I med”, spurgte jeg? Og sådan startede legen… Støvsugeren har øjne og en glad mund, men er altid sulten, ungerne er fantastiske til at spotte mad, spindelvæv og nullermænd, udrustet med lommelygter og forstørrelsesglas, der gør rengøring til en leg.

Eller legende indkøbsture, hvor indkøbsvognene er det bedste skib og de små sørøvere plyndrer hylderne for havregryn m.m., når de bliver sendt på hemmelig mission og æblerov i grønsagsdiskene.

En mand sagde til Sokrates: “Livet er svært”, “i forhold til hvad?” svarede Sokrates. 

Mit liv er ikke altid en leg, med det består heller ikke kun af pligter (0:

Kan I ha’ en dejlig legende dag (0:

Signe

2 tanker om “Hvorfor hedder det: “legende let” og “en sur pligt”?

  1. Kære Signe,

    Tak for et fantastisk skønt blik på legens værdier. At gøre hverdagens pligter til en leg, som du deler med dine børn, synes jeg er både smukt, legende og ikke mindst involverende. Tak for skønne legetip!

    KH Mette

  2. Jeg sidder helt og smiler Jeg glæder mig til at mine børn er “gamle nok” til at komme med på nullermands safari

    Tak for god inspiration.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>